Szakterület
Ortopéd-traumatológus szakorvos

Váncsodi József vagyok, ortopéd-traumatológus szakorvos. A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem orvosi diplomát, 2009-ben. Ezt követően először PhD ösztöndíjasként, majd szakorvosképzés keretein belül csatlakoztam a Pécsi Ortopédiai Klinikához. Tudományos tevékenységem fókuszpontjában az ízületi porcot érintő patológiák és a modern porcpótló eljárások tartoznak. A szakképzésem során a felnőtt ortopédiai betegellátás mellett bekapcsolódtam a gyermekortopédiai betegellátást végző klinikai orvoscsoport munkájába, amely tapasztalásnak köszönhetően a mai napig örömmel foglalkozom gyermekekkel és az őket érintő kórképek gyógyításával.
Ösztöndíjasként 2014-ben 10 hetet töltöttem Japánban, a Saitama Orvosegyetem Ortopédiai és Traumatológiai klinikáin, illetve 2018-ban 8 hetet a Drezdai Carl Gustav Carus orvosegyetem Ortopédiai Klinikáján. A külföldi tanulmányutak tapasztalatai új nézőpontokkal, megtapasztalásokkal gazdagítottak, és a hatékonyabb gyógyító munkám segítik.
A fent említett területeken túl érdeklődéssel tekintek a lábdeformitások operatív ellátása, illetve az arthroscopos műtéti technikák iránt, amelynek jelenlegi munkahelyem, a Pécsi Ortopédiai Klinikán működő Egynapos Sebészeti munkacsoport ad teret. Munkavégzésem során empatikus, közvetlen és tisztelettudó vagyok. Makacsul hiszem, hogy a beteg embert egészében kell gyógyítani, amely kapcsán elengedhetetlen a pozitív lelki állapot elérése, és a beteg ember saját, gyógyulásába vetett hitének megerősítése.